Home Forums Linksom – Algemeen Linksom en de waarden van de verlichting – toegepast op ons zelf

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  maurits groenenberg 4 jaren, 6 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1092

  Zaterdag 12 september werd in het PvdA kantoor van de afdeling Rotterdam het Linksom Manifest gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de tweede kamer fractie (John Kerstens), Europees Parlement (Paul Tang) en de Vakbeweging FNV (Leo Hartveld).

  Het was zeker een goede bijeenkomst. Wel viel mij een vorm van onverdraagzaamheid op die ik niet vind passen bij de waarden en normen van de europese verlichting, die Linksom juist wil uitdragen.
  Allereerst werd er door de vergadervoorzitter gerefereerd aan de oproer rondom oud PvdA voorzitter Felix Rottenberg , met de kwalificatie “rechtse krachten”. Het is algemeen bekend dat Felix juist een warm voorstander is van het vormgeven aan het Van Waarde rapport en daar wil ik het maar bij laten, onterecht om hem zo te diskwalificeren.
  Vervolgens werd door tweede kamerlid John Kerstens een vergelijking gemaakt tussen Gerard Bosman en Fidel Castro. Ik durf wel te beweren , dat één verschil in elk geval is dat Gerard Bosman zijn tegenstanders zeker niet voor een vuurpeleton zou laten zetten , en ook hier wil ik het verder maar bij laten…..
  Tenslotte maakte ik nog mee dat ik zelf in de diskussie die ontstond over ZZP-ers onmiddellijk weggezet werd als “een liberaal” op grond van het feit dat ik mijzelf bekend maakte als ZZP-er. De oorsprong van de Frankfurter Schule was er juist in gelegen dat het iemands ideologische positie niet verklaard kan worden uit iemands klassepositie. Heden ten dage ook weer duidelijk zichtbaar gegeven het feit dat de grootste krisis van het kapitalisme sinds de jaren dertig niet leidt tot winst van demokratisch socialistische bewegingen. Het gaat er niet om dogmatisch karikaturale 19e eeuwse sjablonen toe te passen, maar om een analyse te maken van de werkelijkheid. Zoals bijv. overheidsinstantie DUO die met schijnconstructies arbeiders uitbuit. De omnibus dubitandum.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.