Home Forums Linksom – Ideologie en uitvoering voor een globale deontologische politiek (ofwel "van Waarde")

Dit onderwerp bevat 0 reacties, heeft 1 stem, en is het laatst gewijzigd door  maurits groenenberg 4 jaren, 10 maanden geleden.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • #1076

    Binnen de PvdA moeten we ons meer richten op een deontologische globale manier van politiek bedrijven. Daarmee bedoel ik dat we ons sterk moeten maken voor universele warden die we konsekwent uitdragen. Een voorbeeld hiervan is de verdediging van mensenrechten, zoals verwoord door Amnesty International. Ongeacht land, politieke voorkeur of cultuur worden wereldwijd dezelfde normen en waarden uitgedragen met betrekking tot bijvoorbeeld de doodstraf, marteling, vrijheid van meningsuiting.

    Een ander voorbeeld is de universele verklaring van de rechten van de mens.

    Zoals wellicht bekend speelden bij het ontstaan van de arbeidersbeweging in de negentiende eeuw de filosofie van Hegel een prominente rol. Minder bekend is dat ook Immanuel Kant van grote betekenis is geweest op de ideevorming die heeft geleid tot de oprichting van de Internationale Arbeidersbeweging. Deze was bij uitstek de filosoof van de moraal. Zonder hier al te uitgebreid op in te gaan denk ik dat we met het van Waarde project een uiterst belangrijk middel hebben om meer hegemonie te verwerven in het politieke landschap van de 21e eeuw.

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.