Vandaag om 16.20 uur was het dan eindelijk echt zover. De tekening van de acte van oprichting van de Jaap Burger Stichting. Dit met dank aan notaris Van Maurik te Zaltbommel.

De Stichting is dus nu een feit en we zijn druk bezig met de uitbreiding van ons bestuur. Na 11 februari 2011 hopen we het
(werk-)bestuur te mogen presenteren. Ruim 15 mensen hebben aangegeven dat ze interesse hadden in een bestuursfunctie. In totaal gaan we met 11 van hen een gesprek aan en hebben plaats voor ongeveer 11 bestuurders.

Inmiddels hebben Peter Rehwinkel, Judith Merkies en Lilianne Ploumen aangegeven in het comité van aanbeveling plaatste te willen nemen. Daarmede heeft de stichting een brede steun. Ook de plannen worden steeds concreter. Nog dit voorjaar willen we de eerste cursus voor zowel startende debaters als gevorderde debaters te organiseren en in het najaar het eerste debat toernooi om de Jaap Burger Trofee. We houden jullie op de hoogte.

Guus Krähe
Voorzitter Jaap Burger Stichting